Sare brichetata pentru animale

Sortimentul se foloseste in zootehnie, pentru hrana animalelor. Sortimentul de sare brichetata este obtinut prin presarea sarii geme alimentare (neiodata/ iodata).

Acolo unde nu exista sare, nu exista viata!
Nici un mamifer nu poate trai fara sare. “In curtea fiecarui taran se gaseste un bulgare de sare pentru animalele curtii si pentru turme.Cind plecau cu oile ,ciobanii isi luau , in desagi ,sare ,sa le ajunga pina la primavara. In contractele ,incheiate inca pe raboj, cei ce isi dadeau oile la stina aveau obligatia de a duce, la date fixe, malai si sare.” (Gabriel Gheorghe, Sarea, criteriu pentru regândirea Istoriei, in Getica, tomul 1; 1992; nr. 1-2.)

Gospodariile taranesti aveau fiecare “drobul de sare”. “Prostia omeneasca” si “Capra cu trei iezi” care aducea “drob de sare in spinare”, ale lui Ion Creanga sunt edificatoare.

Necesitatea sarii in consumul animal este cunoscuta, se pare, dintotdeanuna. Animalele nu primesc cantitati suficiente de sodiu in alimentatie. Dieta echilibrata influenteaza covarsitor sanatatea si reproducerea acestora. Pentru acest considerent, suplimentul de sare este esential.

Proprietăți/Ingrediente

Clorura de sodiu (NaCl)
min. 97%
Umiditate
max. 0.50%
Forma
paralelipipedica sau rotunda, in functie de cerere.
Granulatie
5 kg ( masa nominala a unei brichete 5kg ± 1,5%)

Producator:

Societatea Națională a Sării S.A. produce acest sortiment prin sucursalele:

  • Salina Targu Ocna
  • Salina Praid

La cerere se pot adauga diferite microelemente.

Modalitate de ambalare:

Sucursala Salina Praid produce si comercializeaza sortimentul “Sare brichetata tratata cu premix: Retosel 4,5% seleniu (dozaj 250 g/tona)

Vrac
Palet infoliat
1 bax = 12 cutii, 1 palet = 70 bax-uri

Produsul indeplineste toate conditiile de calitate prevazute in SR 13360/1996

Termen de valabilitate
Brichetata neiodata: Nelimitat, Brichetata iodata: 6 Luni