Strategii

Misiunea SALROm

Exploatarea rationala si in siguranta a resurselor in deplin respect pentru mediu si viitor oferind clientilor produse si servicii de calitate

Viziune

SALROM S.A., lider regional in comercializarea de sare si a produselor pe baza de sare, si un partener de incredere”

Strategie

Următorii 5 ani de activitate se subscriu următoarelor direcții pricipale de acțiune, derivate atât din mediul actual de licențiere, dar și de piață de desfacere, din ce în ce mai concurențială:

Continuarea urmatoarelor linii de afaceri:

Exploatarea și comercializarea sării geme

Exploatarea, prelucrarea si comercializarea produselor de sare gema

Cele doua reprezinta liniile de afaceri dominante “core business” pentru care societatea urmareste cota de piata si realizarea a peste 50% din venituri, sens in care va urmari mentinerea cotei de piata interne si indeosebi cresterea semnificativa a cotei de piata externe.

Societatea isi va directiona cu prioritate programele de investii, in vederea reducerii costurilor de exploatare a sarii geme

Producerea si comercializarea produselor obtinute pe baza de sare solutie (sare recristalizata, tablete de dedurizare, etc).

Aceasta este a doua direcție importantă de preocupare pentru conducerea societăți având că scop creșterea semnificativă a cotei de piață pe această categorie de produse prin eficientizarea exploatării dar și dezvoltarea de noi canale de desfacere internă precum și pătrunderea pe piață externă.

Exploatarea și comercializarea sării soluție

Exploatarea si comercializarea calcarului

Cele doua activitati reprezinta linii de afaceri pe care societatea le va continua, urmarind sa acopere cererea captiva, acestea fiind activitati in care exista un nivel mare de dependenta in relatia furnizor-client.

Conducerea va depune diligentele necesare in vederea asigurarii disponibilitatii fronturilor de lucru pentru resursele de calcar disponbile, insa perspectivele in ceea ce priveste continuarea pe termen lung a acestor linii de afaceri raman rezervate.

Investitii vor fi realizate la un nivel la care sa se asigure mentenanta si desfasurarea activitatii in conditii optime si de siguranta.

Prestari servicii de turism salin

Prin punerea la dispozitia turistilor a spatiilor subterane (saline) si a bazinelor cu apa sarata si oferirea de servicii specifice activitatilor de petrecere a timpului liber (recreere) si alimentatie intr-un mediu benefic pentru sanatate.

Acesta este o activitate complementara activitatii de baza pe care conducerea isi propune sa o dezvolte, la un nivel care sa reprezinte cca. 10% din cifra de afaceri a societatii.

Dezvoltarea de noi linii de afaceri:

Logo Salrom S.A

Activitati de exploatare a altor minerale nemetalifere precum exploatarea resurselor de grafit

Având în vedere că societatea deține încă, în proprietate, perimetre și licențe specifice acestei activități, precum și know-how specific acestei exploatări, această își propune explorarea posibilității redeschiderii exploatării de grafit, în condițiile creșterii atât a cererii de grafit în lume cât și prețului de comercializare a acestei materii prime.

Intrucat, în acest interval de timp, Societatea va întra intr-o nouă perioadă de licențiere de 5 ani, conducerea își propune realizarea unei analize structurale a rentabilității tuturor explotarilor pe care le are în funcțiune în vederea unei alocări optime a resurselor și a capitalui în vederea îndeplinirii misiunii sale.