Sare iodata gema marunta
Sare iodata gema extrafina
Sare iodata recristalizata
Condiment cu sare si aroma de fum Smokestream
Condiment cu sare si aroma de fum Chipotle
Condiment cu sare si busuioc
Condiment cu sare si cimbru
Condiment cu sare si leustean
Condiment cu sare si tarhon
Baza pentru mancare „Felicia”
Pagina principala » Produse » Sare alimentara cu nitrit – pentru uz industrial
În compoziția sortimentului de sare cu nitrit se folosește sarea recristalizata. Produsul este utilizat pentru sărarea uscată a cărnii înainte de afumare având atât rol de conservant, cât și rol în menținerea culorii naturale a produselor din carne.
Astel, sarea cu nitrit se folosește în industria alimentară, în prepararea cărnii, are culoare albă și dimensiuni între 0-0,8 mm, cu gust sărat.
Sarea cu silitra (azotit/nitrit de sodiu) este compusa din 99.5% sare recristalizata obtinuta prin evaporare si maximum 0.5% silitra. Continutul de nitrit foarte bine dozat.
Sarea recristalizata (obtinuta prin evaporare) este cea mai pura sare si confera un gust excelent preparatelor culinare, fiind perfecta pentru asezonare si conservare.
Sarea cu nitrit (silitra) se foloseste la produsele din carne traditionale, conservate prin introducere in saramura, in cele conservate prin uscare si pentru peste marinat. Deasemenea, se foloseste si la conservele din carne sau foie gras si chiar in unele branzeturi.
Este un conservant utilizat cu mult inainte de aparitia alimentelor industriale, indispensabil la producerea mezelurilor si a carnatilor.
Sarea cu nitrit (silitra) este o sare speciala care stabilizeaza culoarea naturala a carnii, protejezeaza impotriva bacteriilor si protejeaza grasimile din produse impotriva oxidarii (rancezirii).
Multe produse din carne nu pot fi obtinute fara sarea cu nitrit (silitra).
Societatea Nationala a Sarii S.A. produce acest sortiment prin sucursalele: Salina Ocna Mures si Salina Cacica.
Sortimentul este oferit de Societatea Nationala a Sarii S.A, pe EUROPALETI, în funcție de tipul ambalajului și de gramajul/ ambalaj, după cum urmează
Ambalarea și depozitarea produsului se realizează cu respectarea legislației în vigoare aplicabilă pentru produsele alimentare (depozitarea – în conformitate cu cerințele aplicabile în ceea ce privește siguranță alimentelor; cu respectarea propriilor politici de siguranță a alimentelor)
Sarea se poate trata cu iodat de potasiu, astfel – min. 42 mg/kg – max. 67,20 mg/kg (conform HG 568/2002 – republicata).
Se trateaza cu antiaglomerant – ferocianura de potasiu (E 536), maxim 10 mg/ kg.
Produsul indeplineste toate conditiile de calitate prevazute in SF nr.7/2009