Sare alimentara cu nitrit – pentru uz industrial

În compoziția sortimentului de sare cu nitrit se folosește sarea recristalizata. Produsul este utilizat pentru sărarea uscată a cărnii înainte de afumare având atât rol de conservant, cât și rol în menținerea culorii naturale a produselor din carne.

Astel, sarea cu nitrit se folosește în industria alimentară, în prepararea cărnii, are culoare albă și dimensiuni între 0-0,8 mm, cu gust sărat.

Sortimentul se foloseste in industria alimentara

Proprietăți/Ingrediente

Clorura de sodiu (NaCl)
min. 98.2%
Substante insolubile in apa
max. 0.1%
Granulatie
0 – 0,8 mm (rest pe sita de 0,8 mm, max.1 %)
Umiditate
max. 0.2%
Azotit de sodiu (NaNO2)
min. 0.40% - max. 0.55%

Producator:

Societatea Nationala a Sarii S.A. produce acest sortiment prin sucursalele: Salina Ocna Mures si Salina Cacica.

Modalitate de ambalare:

Sac 50kg
Sare iodata - Salina Cacica si Salina Ocna Mures

Sortimentul este oferit de Societatea Nationala a Sarii S.A, pe EUROPALETI, în funcție de tipul ambalajului și de gramajul/ ambalaj, după cum urmează

Sac 50kg
1000kg/palet

Ambalarea și depozitarea produsului se realizează cu respectarea legislației în vigoare aplicabilă pentru produsele alimentare (depozitarea – în conformitate cu cerințele aplicabile în ceea ce privește siguranță alimentelor; cu respectarea propriilor politici de siguranță a alimentelor)

Sarea se poate trata cu iodat de potasiu, astfel – min. 42 mg/kg – max. 67,20 mg/kg (conform HG 568/2002 – republicata).

Se trateaza cu antiaglomerant – ferocianura de potasiu (E 536), maxim 10 mg/ kg.

Produsul indeplineste toate conditiile de calitate prevazute in SF nr.7/2009

Termen de valabilitate
12 Luni