Calatorie intre cer si pamant – Salina Targu Ocna – 02 Oct 2016

Bine te-am regasit la a 4a editie a cursei de MTB XC de la Targu Ocna, Calatorie intre Cer si Pamant. Ne bucuram sa anuntam organizarea celei de-a 4a editie a cursei de ciclism cross country cu plecarea si sosirea in Targu Ocna, cursa ce ofera un traseu unic in lume. Exageram daca spunem asa ceva? Din cercetarile noastre rezulta ca suntem singurii care organizeaza un astfel de concurs de ciclism cross country, cu traseu care sa intre in subteran, sa parcurga o mina de sare si apoi sa iasa iar la suprafata.

Calatorie intre Cer si Pamant 2016 este o cursa de cross country (XC) care se desfasoara la Targu Ocna in judetul Bacau. La Targu Ocna avem mina de sare Trotus, dar si multe dealuri pitoresti de jur imprejur. Este a patra editie in cadrul seriei de concursuri mtb desfasurate in salinele Salrom din Romania. Insa pentru ca nu dorim sa ne repetam prea des, ne-am gandit sa diversificam ideea, asa, doar putin.

Astfel, tu biciclist, nu vei mai forja doar pe coridoarele Salinei Tg. Ocna ci te vom scoate la suprafata complet de data asta, si nu doar o data ci de mai multe ori in timpul alocat de 120 minute! Startul va fi acum in Piata Primariei Targu Ocna de unde vei pleca in cea mai „maxima” viteza pe strazile orasului pentru ca in doar cativa kilometri sa ajungi deja la poarta Minei. Dar inca nu te lasam sa cobori, mai intai iti prezentam depozitele de sare pe care te invitam sa le parcurgi pe bicicleta, tot in viteza maxima. Astfel, dupa ce te-ai plimbat prin halele de depozitare, iesi iar la lumina, dar intri imediat la intuneric. Este momentul sa-ti aprinzi lanterna si sa cobori 3,1 km pe spirala de acces in mina de sare. Pret de 3,1 km si 240 m diferenta de nivel vei cobora spre adancul Pamantului pe un drum luminat. Daca ai participat la editia de la Slanic tii minte ca tunelul de acces era bine luminat. La Targu Ocna tunelul nu era luminat insa gazdele concursului au profitat de concurs si au spus ca este momentul sa faca putina lumina. Asa ca la concurs tunelul va fi complet iluminat. Aventura nu?! Tunelul de acces este perfect aderent, suprafata de rulare este beton, si la propriu si la figurat 😉

Ajuns jos in Mina Trotus vei fi foarte placut surprins sa vezi cat de curat este. Coridoarele sunt perfect maturate si luminate, temperatura constanta de 12 grade si umiditatea de 50% te vor improspata putin pentru ca trebuie sa o iei la deal acum. Vei parcurge in jur de 600 m unde suprafata de rulare este destul de alunecoasa. Fiind atat de curat terenul este mai putin aderent. Asa ca atentie la viraje desi putina „sare pe rana” nu strica 😉

Ai urcat inapoi cei 3,1 km si 240 metri verticali si ai iesit la soare pentru a intra aproape imediat pe forestier si padurea crescuta pe dealurile de peste Salina. Dupa ce forestierul se termina vei continua pe un drum de iarba ce urca pe coama dealurilor pentru a ajunge la final pe cel mai inalt punct al traseului, la 533 m altitudine.

Inca putini kilometri, la vale acum pe niste poteci tari de tot, si dai de asfalt pe care vei continua pana cand ajungi inapoi in oras si in Piata Primariei unde, da, ai ghicit, o iei de la capat. Timp de 120 minute vei putea demonstra de cate ori poti face aceasta tura cu o lungime totala de aproximativ 15 km din care jumatate la suprafata, jumatate in subteran.

Surpriza cea mai tare a fost cand, la editiile anterioare, domnul Primar ne-a dat voie sa pedalam inclusiv prin Primarie. Da, ai citit bine, iar anul acesta vom repeta isprava! La final de bucla vei parcurge culoarele din interiorul cladirii Primariei pentru a iesi afara si continua traseul.

Iata pe scurt cum arata traseul de la Calatorie intre Cer si Pamant 2016 de la Targu Ocna. Noua ni se pare o combinatie excelenta intre o multime de medii si suprafete de rulare fiecare cu particularitatile si provocarile sale. Pentru ca sunt atat de diferite zonele pe care le vei parcurge in cei 15 km / tur, fiecare participant va fi avantajat sau dezavantajat de anumite sectiuni. Asa ca suntem mai mult decat curiosi si nerabdatori sa va vedem la lucru!

Concursul este organizat de Societatea Nationala a Sarii – SALROM cu sustinerea Primariei Targu Ocna si Asociatiei Transalpin Bike.

Te asteptam la Targu Ocna in Piata Primariei pe 2 octombrie 2016 pentru a aprticipa la cel mai variat si inedit concurs de mtb cross country din Romania!

Informatii suplimentare pe site-ul http://calatorie.transalpinbike.ro/

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *